L’Audiència Nacional ha citat a declarar el 24 d’octubre en qualitat d'investigat el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Vic Joan Coma per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. El jutge Ismael Moreno ha atès la petició del fiscal Vicente González Mota que veu “indicis de criminalitat” en el fet que Coma demanés la desobediència davant les institucions espanyoles en el transcurs d’un ple municipal.

Falta veure si Coma va assisteix a la cita. El regidor va anunciar la setmana passada que no aniria a declarar si així ho decidia la CUP. "Un cop rebem la citació decidirem el que fem però és evident que sempre hem apostat per la desobediència" va assegurar.

El ple pel que se l'acusa, celebrat el 9 de desembre del 2015, va debatre i aprovar una moció de suport a la resolució rupturista del Parlament. El Ministeri Públic considera que el regidor va fer uns pronunciaments que de "cap manera poden qualificar-se com espontanis o individuals". El fiscal també considera que aquests pronunciaments es van proferir de manera pública per una autoritat, que demanaven la desobediència a resolucions judicials i que van tenir "un abast més enllà de les intencions". 

El fiscal sosté que "la declaració pública" que va fer Coma "incitant a impedir fora de les vies legals l'aplicació de les lleis i el compliment de les resolucions dictades pel Tribunal Constitucional" revesteix els requisits del delicte de sedició.