L'Audiència de Barcelona ha citat dilluns que ve, 10 de desembre, l'exdiputat de CiU Oriol Pujol, a una vista per decidir si l'envia a la presó tal com ha demanat la Fiscalia després de la seva condemna a dos anys i mig de presó pel cas de les ITV.

Segons han informat fonts judicials, l'Audiència ha acordat citar dilluns que ve a una vista Oriol Pujol, després que la setmana passada va donar cinc dies a la defensa de l'expresident del grup parlamentari de CiU i a les altres parts perquè es posicionessin sobre l'informe de la Fiscalia que demana el seu ingrés immediat a la presó.

Pujol va acordar amb la Fiscalia una condemna de dos anys i mig de presó pel cobrament de comissions a canvi d'usar la seva influència política en benefici d'un grup d'empresaris en la trama de les ITV, per la qual va ser condemnat pels delictes de falsedat documental, suborn i falsedat documental.

La Fiscalia ha demanat l'ingrés immediat d'Oriol Pujol a la presó en considerar que d'aquesta forma es complirà la "funció reeducadora" de la pena i donada la "naturalesa i gravetat" de la "corrupció política" per la qual va ser condemnat.

En un informe, el ministeri públic s'oposa a la suspensió de l'ingrés a la presó sol·licitada per la defensa, en considerar que ni les circumstàncies personals d'Oriol Pujol, que actualment treballa d'agent comercial com a autònom, ni la seva conducta són suficients per "renunciar sense més" a la "funció reeducadora, intimidatòria i pedagògica" del compliment de la pena de presó, atesa la "naturalesa i gravetat" dels fets pels quals va ser condemnat.