Nova enganxada entre l'advocat Gonzalo Boye i l'Audiència Nacional. Després que el tribunal va decidir fer efectiva la condemna contra Boye de 200 milions que se li va imposar l’any 1996 pel cas del segrest d’Emiliano Revilla i embargar-li els comptes, l'advocat va presentar un recurs de súplica, denunciant que està sent objecte d'una persecució política arran de la seva defensa del president Carles Puigdemont i els polítics a l'exili. Ara, però, l'Audiència ha respost escudant-se en una qüestió de forma per esquivar el recurs de Boye i argumentant que havia estat presentat fora de termini, la qual cosa l'advocat nega mostrant els registres que ho desmenteixen.

L’Audiència considera que Boye tenia tres dies a partir del 6 de febrer per presentar el recurs i que ho va fer el dia 13, un dia més tard del termini que marca la llei. 

Això no obstant, la data que figura en el registre del missatge de LexNET que va fer arribar Boye al tribunal consta que ho ha enviat tres cops, el primer el dia 12 de febrer a les 12.52h del migdia.

WhatsApp Image 2020 02 14 at 19.13.24

 

WhatsApp Image 2020 02 14 at 19.13.24 (1)

Boye ha fet pública la seva resposta per la inadmissió del recurs a través de Twitter.

En el seu recurs de súplica, Boye denuncia que la decisió del tribunal d'embargar-li els comptes és ad hominemque trenca amb tots els precedents de l'Audiència sobre prescripció de la responsabilitat civil, i que es fa alterant la composició del tribunal i trencant els criteris d’imparcialitat. Tot plegat, s’endinsa en el que considera una "persecució de caràcter polític” provocada per la seva defensa del president Carles Puigdemont i els polítics a l’exili, així com per la defensa de Quim Torra.