La mort de l’expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, dijous a l’edat de 87 anys, no implica que quedi exonerada la seva responsabilitat civil per la condemna de l’espoli del Palau de la Música. La secció desena de l’Audiència de Barcelona continua amb l'execució de la sentència del conegut com a cas Palau, declarada ferma el 2020, segons ha informat aquest divendres el gabinet de premsa del TSJC. En concret, Millet va ser condemnat a 9 anys i vuit mesos de presó, a pagar una multa de 4 milions d’euros i a tornar al Palau,  al Consorci i a l'Orfeó uns 23 milions d’euros, conjuntament amb la seva mà dreta, Jordi Montull, condemnat 7 anys i 6 mesos de presó. Es detalla que fins ara, el tribunal, juntament amb la gestió del lletrat de l'Administració de Justícia (LAJ), amb la col·laboració en la designació de béns de la Fiscalia, la Fundació i el Consorci Palau de la Música, i l'Agència Tributària, ha recuperat 13.306.229,97€, més de la meitat de la responsabilitat civil que va establir la decisió judicial. Així, falta recuperar 10 milions entre els béns de Millet i Montull.

Els lladres confessos del Palau de la Música van ingressar a la presó el 25 de juny de 2020, onze anys després de destapar-se l’espoli del Palau de la Música, que va causar indignació a la societat catalana. En aquests dos anys i escaig a presó, Millet ha estat a la infermeria de la presó de Brians 2  i a l’hospital penitenciari de Terrassa pel seu delicat estat de salut. El Departament de Justícia li va permetre complir la condemna en una residència privada, que inicialment la jutgessa de vigilància penitenciària li va revocar i recentment li va permetre tornar-hi, que és on va morir. I, a banda de la primera condemna, Millet tenia dues causes penals obertes per haver amagat patrimoni embargat pel cas Palau, així com el cobrament de lloguers, que investiga un jutjat de Barcelona i on també estan investigades les seves dues filles.

La venda de la casa de l’Ametlla

Ara, es detalla que es posarà a la venda la casa on vivia Millet i la seva família, a l’Ametlla del Vallès, taxada en més d'1.900.000 euros o un quadre taxat en més de 200.000 euros. A més, s’informa que per seguir la recuperació de capital per als perjudicats, l’Audiència de Barcelona va acordar recentment la designació d’un administrador judicial per a la liquidació de la societat Bonomia, de la qual són accionistes la família Millet Vallès. Aquesta mercantil, inactiva, és propietària de 13 immobles, els quals s’assegura que estan “degudament embargats i anotats”, i es procedirà a la seva venda en el procés de liquidació de la mercantil.

El tribunal informa que els 13 milions recuperats "és el resultat d'un consolidat procediment d'identificació, embargament i anotació" als diferents registres de la propietat que han correspost i de la venda ja efectuada de molts d'ells, o bé a través d'Oficina de Recuperació i Gestió d'Actius (Orga), organisme de l'Administració General de l'Estat, o bé a través d'entitats privades, tal com preveu la llei, l'autorització de la qual ha correspost en cada cas al tribunal amb l'objectiu de garantir que el preu mai no fos inferior al peritatge.

A més, es recorda, que el Dret Civil Català estableix que els hereus, si accepten l’herència, i no es pot fer parcialment, sinó de tota ella, seran responsables amb els seus propis béns dels deutes que haguessin contret aquells dels quals s’hereta.