El setmanari Le Nouvel Observateur ha clavat una atzagaiada a la candidatura de Manuel Valls, apadrinat per Cs, pel suport que li dona l'expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch, de qui apunta connexions amb l'extrema dreta. Le Nouvel Observateur és la revista informativa més important de França.

"La proximitat de Manuel Valls al molt dretà Ramon Bosch sembla avergonyir els aliats socialistes de l'exprimer ministre a Barcelona, com ho mostra una seqüència d'un informe del programa C Politique a France 5. I amb raó: Josep Ramon Bosch va renunciar a la presidència de SCC a finals del 2015, poc després que el periodista independentista català especialitzat en l'extrema dreta, Jordi Borràs, el va implicar en diversos casos. Segons Borràs, Josep Ramon Bosch va crear presumptament un perfil fals de Facebook a través del qual va llançar amenaces de mort contra periodistes i polítics independentistes. També se l'acusa d'estar al darrere d'un compte a Youtube que va difondre vídeos que contenien imatges i símbols nazis. Aquest home de 55 anys sempre ha negat la seva participació en els fets", assenyala.

El setmanari recorda, però, que Bosch va ser acusat fa temps de participar en una trobada de la Fundació Francisco Franco per commemorar el 18 de juliol, i en una web d'extrema dreta.

El darrer paràgraf del reportatge és taxatiu: "Tots aquests elements empenyeran Manuel Valls a posar una mica de distància amb el sulfurós Ramon Bosch, quan la batalla per l'alcaldia de Barcelona ja ha començat? "Això és una rucada", ha dit l'antic diputat al periodista de C Politique que el preguntava sobre aquesta estranya proximitat a un personatge d'extrema dreta", conclou.

Le Nouvel Observateur afirma, citant El Mundo, que Bosch és "el cervell" de l'operació Valls a Barcelona.