La justícia alemanya ha anul·lat la mesura de Berlín d'obligar a tancar els bars i restaurants a les 23 hores i fins a les 6 de l'endemà, després de constatar que no ha servit per “reduir significativament la incidència de contagis” de coronavirus.

La mesura estava vigent des del 10 d'octubre, i va provocar el malestar dels restauradors i baristes, que la van portar als tribunals.

El ministre de Salut, Jens Spahn, ha lamentat la decisió del tribunal, que ha interromput la decisió de les autoritats berlineses. El cas és que l'argument ha estat que era una mesura ineficaç. Spahn ha convidat els ciutadans a seguir estant vigilants davant el nombre creixent de contagis.

A Alemanya, la taxa d’incidència s'ha situat aquest divendres en 73,9 noves infeccions per cada 100.000 habitants i la capital ha registrat 551 casos nous en les darreres vint-i-quatre hores, segons l’Institut Robert-Koch.

La política respecte al coronavirus a Alemanya, que concreta cada land, contrasta amb la més dràstica de França, que ha dictat toc de queda en les grans conurbacions urbanes des de les 21 hores i fins a les 9 del matí.

En el cas de Catalunya, avui ha començat la prohibició del servei de bars i restaurants, més enllà dels productes per endur.