La querella col·lectiva contra el jutge Pablo Llarena que s'estava preparant des de Querellants X República, amb més de 2.000 denunciants, ha decidit aturar-se fins que el Tribunal de Schleswig-Holstein decideixi si extradeix o no el president Carles Puigdemont a Espanya.

Així ho han anunciat a través de Twitter, on denuncien "pressions" que, finalment, han acabat fent congelar la denúncia, tot i que asseguren tenir "molt clar que no es perjudica ni s'interfereix en cap de les defenses". Recentment, l'advocat de Puigdemont Jaume Alsonso Cuevillas havia acusat públicament al grup de no voler retirar la querella malgrat la possibilitat que perjudiqués la feina de les defenses dels exiliats i dels presos.

L'agrupació, però, argumenta que s'han "respectat els temps suggerits pel grup de coordinació" i que les querelles s'han presentat "en cascada" a partir del 15 de juny amb el vistiplau d'aquest grup. Fins i tot, asseguren que els advocats de la defensa d'alguns dels encausats els ha confirmat que la querella no interfereix en el cas.

"No som polítics. Som poble que defensa única i exclusivament el seu vot, desvinculats de qualsevol interès de partit i així ens mantindrem", sentencien, aplaçant la querella després que Alemanya decideixi el futur de Puigdemont,