El relat s'ha tornat fàcil per l'espanyolisme radical i, tot i que ja fa mesos que comparen l'independentisme amb ETA, ara ja s'està convertint en el pa de cada dia sobretot a les xarxes socials, però també a molts mitjans espanyols. La candidatura de Quim Torra a la Presidència de la Generalitat i la seva posterior investidura ha fet perdre els papers a molts i avui, la decisió de la justícia belga de rebutjar l'extradició dels consellers Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig encara ha encés més la desesperació d'alguns.

Entre ells, el director de continguts digitals d'Atresmedia, Francisco Sierra, que després de conèixer la resolució del tribunal de Bèlgica, no s'ha pogut estar de deixar anar que "sempre va ser l'autèntic santuari legal d'ETA" tot subratllant que "la justícia belga mai entregava etarres", mentre ha denunciat que "en realitat la justícia belga el que està fent és dir que no és una justícia europea i que passa de l'euroorde".

Amb aquests arguments sota el braç, ha animat el govern de Mariano Rajoy a denunciar-ho.

La periodista Bea Talegón s'ha mostrat al·lucinada a Twitter i ha subratllat que "ara s'entenen les xarxes que atrapen Maestre i Mongolia, entre d'altres".

Aquest, però, no és l'únic tuit polèmic de Sierra, que té un llarg historial a Twitter d'insults cap a l'independentisme, ara focalitzats en el president investit. "Magistral nodo del primer dia del xenòfob Torra", per exemple, o "titella bananero" són només dos exemples de la quantitat d'escrits polèmics del director de continguts digitals d'Atresmedia que corren per la xarxa.

I no només això. Els retuits que realitza també són bastant significatius de la seva realitat i dels escarnis que fa contra l'independentisme.