Diversos líders internacionals s'han bolcat aquest dijous a la tarda amb Barcelona, víctima d'un atemptat terrorista que ha deixat tretze morts i una vuitantena de ferits.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha condemnat aquest dijous a través del seu compte de Twitter l'atemptat a Barcelona i ha ofert ajut a les autoritats del país en la investigació. També ha demanat als espanyols que siguin "durs i forts" en la lluita contra el terrorisme.

També l'expresident Barack Obama s'ha pronunciat sobre l'atemptat i ha assegurat que els "americans estaran sempre al costat dels amics espanyols".

També ha traslladat el seu condol el president de França, Emmanuel Macron, que ha assegurat que "estem units i determinats" amb Barcelona en la lluita contra el terrorisme.

També des de França, l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha assegurat que la capital francesa i la catalana són ciutats de "compartir, d'amor i de tolerància", uns valors que són "més forts que el terrorisme odiós".

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha assegurat que els seus pensaments són amb les víctimes de Barcelona i ha afegit que "el Regne Unit és al costat d'Espanya en la lluita contra el terror".

L'alcalde de Londres, Sadiq Khan, també ha expressat el condol a les víctimes i els "valents" serveis d'emergència.

Des d'Alemanya, el portaveu del Govern, Steffen Seibert, ha expressat "profunda tristesa" i ha recordat que són al costat dels espanyols.

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha assegurat, en un tuit en espanyol, que tota Europa està amb Barcelona.