La política catalana està consternada després de l'atemptat terrorista a Barcelona, que ha deixat 13 morts i 80 ferits, de moment. 

El PDeCAT ha expressat la condemna a l'acció terrorista a través de diferents piulades en el seu compte de Twitter, on ha mostrat la solidaritat i el condol a les víctimes.

Esquerra Republicana ha condemnat "sense pal·liatius" l'atac a Barcelona i ha ofert el seu "escalf i el seu més sentit condol" a les víctimes i familiars. 

Des de Ciutadans han mostrat la "solidaritat, suport i condolences" als familiars. "Espanya no deixarà de ser un país obert per culpa dels terroristes", han manifestat a través d'un comunicat.

Per part del PSC han destacat "l'immens dolor i la indignació de la ciutadania" i també han traslladat el condol a les famílies de les víctimes. "Estem convençuts de que l'única resposta possible és la unitat de la ciutadania de Catalunya i del conjunt d'Espanya. Lliures, diversos, iguals, solidaris i sense por", han reivindicat els socialistes.

També el PP català ha condemnat l'atropellament múltiple de la Rambla i ha expressat el condol a les víctimes. Els populars també han volgut fer èmfasi en "l'esforç i treball de les forces i els cossos de seguretat de l'Estat, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i serveis sanitaris". 

"Des de Catalunya en Comú animem a estar units davant del terror i la violència, condemnar fermament l'atemptat a les Rambles de Barcelona, una ciutat solidaria que mostra tot el seu afecte cap a tots els afectats", han afirmat els comuns.

Així mateix, Podem ha expressat també "condol i escalf" a les víctimes i familiars i ha assegurat que "no podem caure ni legitimar cap discurs d'odi i intolerància que algunes persones voldran imposar".

La CUP ha mostrat la seva "consternació absoluta" i ha traslladat la seva solidaritat a les víctimes i familiars.