La seu de Ciutadans a l'Hospitalet del Llobregat ha tornat a ser atacada aquesta nit. El partit ha condemnat l'atac -el setè en dos anys- i ha assegurat que, malgrat la violència, seguiran treballant.

 

El grup municipal de Ciutadans ha denunciat l'atac davant els Mossos d'Esquadra i ha demanat una reunió amb el Departament d'Interior per abordar els fets.

La líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat en declaracions als mitjans que el Conseller d'Interior, Jordi Jané, s'ha mostrat procliu a la trobada, que ha augurat que se celebrarà "en els pròxims dies".

"Volem, evidentment, que s'aporti llum sobre aquest fet perquè no escapa a ningú qui afecta: afecta un partit polític, una idea i el que pretén és intimidar C's i els que estem en aquest projecte", ha apuntat la líder de l'oposició catalana.

La seu hospitalenca del partit taronja ha aparegut avui coberta d'excrements i amb la paraula "neofacistas" (sic) escrita amb pintura blava a l'entrada de l'edifici.

Tant Arrimadas com el portaveu de C's a l'Hospitalet, Miguel García, han coincidit a subratllar que no es tracta d'un fet aïllat, i han lamentat que els atacs també molesten els veïns.

García, que va patir una agressió recentment en una carpa del partit prop d'un mercat municipal de la ciutat, ha considerat que hi ha una relació entre els atacs a la seu i l'agressió que va patir, ja que en tots els casos són objecte del mateix tipus d'insults.

"Volem viure en una Catalunya on es respectin les diferents idees, on no s'ataqui a ningú en funció del que pensi i on un pugui expressar la seva opinió amb llibertat", ha resolt.

Arrimadas ha admès que es tracta de l'única ciutat en la qual es produeixen atacs d'aquest tipus de forma tan reiterada, encara que ha recordat que en el passat també van patir danys altres de les seves seus, com la de Lleida i la de Girona.

L'Ajuntament de l'Hospitalet, de la seva banda, ha condemnat l'atac a la seu i l'alcaldessa, Núria Marín, ha considerat que es tracta d'un fet que "no té cap tipus de justificació".