Van tancar el 3 d'octubre per l'aturada de país després de les càrregues policials de l'1-O, tenen una senyera a l'entrada i un petit llaç groc en un gerro. El restaurant sirià Xix Kebab de Barcelona es va llevar aquesta diada de Sant Jordi ple de pintura groga a l'entrada del seu local. 

Segons explica Gabriel, un dels seus propietaris a Twitter, aquesta és la quarta vegada que l'ataquen amb pintura en poc més d'un any. L'última va ser al novembre, quan es van trobar el local tenyit de pintura negra. Però el restaurant no només ha rebut atacs amb pintura, sinó que també ha despenjat almenys dues trucades en què els amenaçaven.

Precisament en aquest sentit, Gabriel es lamenta que, a parer seu, "la mateixa mentalitat que t'amenaça després dels atemptats a París i Niça "per moro", et tira pintura si et posiciones políticament", motiu pel qual posa de relleu que el seu restaurant fa més de 30 anys que està obert i subratlla que mai han tingut problemes perquè, a més, "ens devem absolutament a tothom".

La paradoxa és que el propietari venia justament de comprar un llibre per Sant Jordi que porta per nom "Topologia de la violència".

El Gabriel i la seva família són refugiats sirians. Fa anys que els seus s'han hagut de repartir per tot el món per esquivar la guerra a Síria, després de veure com la seva ciutat anava quedant destrossada.

La part positiva de la història és que, si bé els que han tirat pintura groga pel local segurament pretenien posar traves al negoci, han aconseguit el contrari. La xarxa s'ha bolcat completament amb els propietaris del local i molts ja han assegurat que hi aniran a dinar.