Nou atac centralista del PP sobre les minoritzades llengües cooficials de l'Estat, en aquest cas a Galícia i des de les institucions que han de vetllar pel seu ús i protecció. L'Ajuntament de Ferrol, governat pel 'popular' José Manuel Rey Varela amb majoria absoluta, redactarà des d'aquest dijous "exclusivament en llengua espanyola" els documents que conformin els expedients per a les seves licitacions, una decisió que ha justificat en nom d'una major "agilitat administrativa". En una instrucció signada pel tinent d'alcalde, Javier Díaz Mosquera, el consistori emmarca aquesta iniciativa en un pla per a la "simplificació i agilitat administrativa" en els seus processos de contractació i subratlla que el gallec no és llengua oficial de la Unió Europea.

"La situació en la qual es troba l'Ajuntament de Ferrol en el que a determinats aspectes de la tramitació administrativa es refereix obliga a prendre una sèrie de mesures per a la seva correcció", argumenta l'executiu municipal de la ciutat, única de les set grans urbs de Galícia governada pel PP. El consistori afirma en el document que la legislació gallega insta a "promoure l'ús del gallec escrit en les relacions amb la ciutadania, si bé afegint que aquest principi d'actuació" haurà d'exercitar-se "sense perjudici del dret de no discriminació per raons de la llengua".

D'aquesta manera, el govern local de Ferrol ha emmarcat la seva proposta en l'objectiu d'aconseguir "una correcta difusió de les activitats contractuals que, en referència a la llengua utilitzada, no provoquin cap limitació i es conjugui amb la necessitat d'aconseguir la màxima agilitat administrativa". Així mateix, s'argumenta que l'ordenança local de Normalització Lingüística "recull que per als documents dirigits directament als organismes centrals d'àmbit estatal o supraestatal l'Ajuntament s'atindrà al que es preveu en les disposicions vigents".

Reducció de tràmits "innecessaris"

"Aquestes primeres mesures comporten accions tant de modificació de determinats tràmits fins ara seguits en aquesta Administració com d'adaptació al nou règim organitzatiu municipal en vigor des de finals de l'any passat", postil·la el govern local. Finalment, s'incideix en el fet que això suposarà "una reducció de caràcter immediat de determinats tràmits innecessaris des del punt de vista administratiu" i que la pretensió és "garantir la deguda agilitat administrativa per a avançar en la senda de la reorganització tant des del punt de vista procedimental com material i humà".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!