La víctima de la darrera sortida de to del candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Alberto Núñez Feijóo, ha estat la líder de Sumar, Yolanda Díaz. En aquest cas, l'origen de la polèmica ha estat un comentari del popular criticant les estadístiques del Ministeri de Treball que dirigeix Díaz. Durant un míting celebrat a Madrid aquest dijous de cara a les eleccions generals del 23-J, Feijóo va parlar "de les dades maquillades d'ocupació", i va afegir que "veient la vicepresidenta que porta l'ocupació, de maquillatge sap molt, no hi ha cap dubte. Molt. Més que mai". Un comentari masclista que ja ha provocat les crítiques de molts polítics i ha encès les xarxes socials. 

🔴Eleccions generals 2023, DIRECTE | Vot per correu i últim dia de campanya electoral

📃Llistes electorals a les generals 2023: partits i candidats

Feijóo estava acompanyat de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez Almeida. La intervenció de Feijóo va ser en consonància amb la que prèviament havia fet Ayuso on assegurava que Pedro Sánchez és el "el responsable de tot el que ha passat en aquests anys". Ayuso ha afegit "vostè i la seva companya de Podemos i Sumar, que ha estat en les seves malifetes mes a mes, any a any", en referència també a Yolanda Díaz.

La resposta de Yolanda Díaz 

La reacció de Yolanda Díaz a aquest atac no ha tardat a arribar. A través del seu compte de Twitter, la candidata de Sumar ha reptat a Feijóo a tenir un debat sobre l'economia i les dades d'ocupació d'Espanya. "Senyor Feijóo, m'alegra que se senti millor", en referència a la seva lumbàlgia, per la qual va anul·lar la seva agenda aquest dimecres. "Amb molt de gust debatré amb vostè demà mateix de les dades de l'ocupació i el seu projecte econòmic per a Espanya. On i quan vostè vulgui", afirmava la candidata de Sumar.

També des de Sumar, el portaveu de la formació, Ernest Urtasun, ha recordat que Feijóo va mentir sobre les pensions davant tota Espanya i "sobre la seva foto en el vaixell. Esmenti sobre les dades d'ocupació. Es va amagar en el debat, i ara es rebaixa amb comentaris masclistes. Estan molt nerviosos. Els guanyarem les eleccions".

Per què s'avancen les Eleccions Generals 2023?

En la mateixa línia s'ha manifestat la líder de Más Madrid, i una de les peces angulars de Sumar, Mónica García, ha afirmat que "no hi ha maquillatge que tapi ni el masclisme, ni la incompetència, ni les mentides de Feijóo. Es va acabar el temps dels senyors prepotents que pretenen donar-nos lliçons a les dones". 

El comentari masclista i fora de lloc de Feijóo també ha provocat les crítiques de la portaveu de Feminisme Igualtat i Llibertats LGTBI de Sumar, Elisabeth Duval, considera lamentable que el líder del PP ataqui a Yolanda Díaz pel seu aspecte físic i maquillatge. "Però és un símptoma d'una cosa més gran: estan nerviosos perquè guanyarem les eleccions. Per això recorre a la covardia i al masclisme: vergonya", ha etzibat. 

Fins i tot, des de fora de Sumar han retret aquestes afirmacions. La ministra d'Educació, Pilar Alegría, ha apuntat al seu compte de Twitter "o menteix o ofèn. Així és Feijóo".