L'agenda electoral del candidat del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha patit canvis sobtats en les darreres hores. El presidenciable dels populars ha suspès tots els actes que tenia previstos aquest dimecres, dia en què s'havia de desplaçar a les Illes Canàries, i en una entrevista a Al Rojo Vivo de La Sexta ha aclarit el misteri que s'havia generat amb aquesta decisió: té lumbàlgia, és a dir, dolor muscular a la zona lumbar. Segons ha explicat el mateix Feijóo, després d'una entrevista al programa Espejo Público, va patir una estrebada a l'esquena i ha assegurat que ja va sospesar suspendre l'acte que va fer el dimarts a Palma pel dolor. Abans del míting que va fer a aquesta ciutat de les Illes Balears, ha apuntat que li van haver d'injectar un antiinflamatori.

📝 Llistes electorals a les generals 2023 a Catalunya

El cap de llista del PP ha atribuït la lumbàlgia que pateix al fet que fa tres setmanes que no practica esport. Ha detallat, també, que s'està medicant per a aquest dolor i que intentarà acabar la campanya. Malgrat això, i que fins al moment tenia l'agenda completament buida, Feijóo ha anunciat en aquesta mateixa entrevista que viatjarà fins a València aquesta tarda i que serà a la ciutat a les set.

Feijóo confirma que no anirà al debat a 3 de RTVE

La suspensió de l'agenda ha obert moltes especulacions, sobretot pel fet que coincideix amb el dia en què se celebra el debat a tres que organitza Televisió Espanyola i que, des del principi, Alberto Núñez Feijóo va declinar assistir-hi. El fet que l'última setmana de campanya comencés amb el moment tens que el mateix candidat va protagonitzar amb la periodista Silvia Intxaurrondo en una entrevista a La hora de La 1, i en què va haver d'acabar rectificant hores més tard per haver mentit a l'hora d'assegurar que el PP havia apujat sempre les pensions conforme l'IPC, feia pensar que una possibilitat fos acabar assistint finalment al debat amb Pedro Sánchez, Santiago Abascal i Yolanda Díaz per intentar contrarestar aquesta polèmica. Però el gallec ho ha descartat de ple i es manté ferm, de manera que no hi anirà. Feijóo considera que s'hauria d'haver celebrat un debat a set, amb el PNB, Bildu i Esquerra Republicana —que, de fet, ja es va fer la setmana passada—, perquè per construir una majoria alternativa "Sánchez els necessitaria" i, per això, el presidenciable apunta que haurien d'anar-hi.

Dimarts, fonts dels populars qualificaven de debat de "perdedors" el que es produirà aquest dimecres entre Sánchez, Abascal i Díaz, i consideren que això pot beneficiar Feijóo perquè "compartirà moments amb l'Espanya no televisiva, la que espera dels seus polítics més proximitat i menys platós".