Madrid és la zona de confort del PP. L’àrea sota control absolut d’Isabel Díaz Ayuso. Una parcel·la vigilada històricament pels conservadors. I Alberto Núñez Feijóo hi ha fet una exhibició de força a tres dies per les eleccions generals. Després de plantar Pedro Sánchez, Yolanda Díaz i Santiago Abascal al debat a 3, el líder del PP ha fet un últim esprint cap a les urnes de diumenge rodejant-se del tàndem exitós Ayuso-Almeida a tocar del riu Manzanares, a les portes de la concorreguda Casa de Campo. En un ambient plenament festiu, Feijóo albira “les últimes sacsejades del sanchisme” i Ayuso interpreta que el PP ja té guanyada la partida: “Això està sentenciat".

❗ Per què s'avancen les Eleccions Generals 2023?
 

🗳️ Programes electorals a Espanya 2023: què proposa cada partit?
 

Sota un sol de justícia i resguardat pels arbres, Feijóo s’ha passejat amb la moral de victòria, traslladant la sensació que gairebé ho té fet. Davant d’un “Sánchez que sempre bloqueja”, el presidenciable del PP ha parlat d’una campanya en la qual el PSOE “no ha tingut límits”. “Ens han insultat, ens han insidiat, ens han amenaçat i encara queden 30 hores de campanya”, ha afirmat, envoltat de banderes espanyoles i del PP. En la seva croada contra Oriol Junqueras i Arnaldo Otegi, ha cridat que “no hi ha hagut límits en la indignitat de les cessions a ERC i Bildu”. “Ells posen el preu i Sánchez paga”, ha asseverat en referència al doble referèndum que han proposat els independentistes per a Catalunya i Euskadi.

Feijóo s’ha fet un bany de masses a Madrid, on ha dit que ha notat aires de victòria, com els que li han donat les majories absolutes de Madrid, d’Andalusia i Galícia. “Al carrer hi ha una energia especial”, ha assegurat per insuflar ànims a la parròquia congregada. Després de repassar tots els triomfs electorals des que lidera el PP, Feijóo ha parlat d’”heroïcitat en els últims 15 mesos”, però ha recordat que “el millor encara està per venir”: “Falta el més gran, el govern de la nació i per això és el moment de guanyar de nou unes eleccions”. Fins i tot s’ha atrevit a reclamar el vot als desencants del PSOE i als que “es van instal·lar en tendes de campanya a la Puerta del Sol”.

 

Amb tot, Feijóo veu un Pedro Sánchez derrotat i abatut a 72 hores de les eleccions generals. “La tensió ha anat a més entre els partits que formen el govern (...) estem davant de les últimes sacsejades del sanchisme i a un pas del canvi, de la il·lusió i de l’esperança per a Espanya”. Per això, ha afirmat, “proposo una política d’altura, que es recuperi el valor de la paraula i que busquem allò en el que els espanyols coincidim.

Ayuso a Sánchez: “Això està sentenciat”

Feijóo ha tingut la complicitat del duo madrileny, l’alcade José Luis Martínez Almeida i la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, que ha vaticinat una victòria sense pal·liatius del PP. “Això està sentenciat i no hi ha res a fer. És igual la campanya que faci [Pedro Sánchez]”, ha augurat la presidenta madrilenya, que ha dibuixat la capital espanyola “com l’antitesi al sanchisme”. “Les eleccions van d’un deute sanchista que Espanya tardarà molts anys a recuperar: hi ha menys oportunitats i xifres maquillades”.