L'atac que ha fet el Tribunal Suprem a la decisió del Tribunal d'Schleswig-Holstein de posar en llibertat el president Carles Puigdemont i de desestimar el delicte de "rebel·lió", ha arribat a la premsa alemanya. L'agència pública DPA i diaris com Süddeutsche i Kieler Nachrichten -el del land on es jutja la demanda d'extradició- o la revista Der Spiegel s'han fet ressò de les crítiques del jutge Pablo Llarena.

"Els jutges competents de la sala d'apel·lació del Tribunal Suprem escriuen en una crítica directa a la sentència d'Schleswig que la comparació que van realitzar els jutges alemanys entre les protestes contra l'ampliació de l'aeroport de Frankfurt i les accions dels independentistes a Catalunya, no és l'apropiada", indiquen.

Els mitjans alemanys però destaquen també la forma peculiar de com a Espanya s'entén el que és violència. "El Tribunal de Madrid descriu la violència, entre d'altres coses, com el fet que el llavors Govern català de Puigdemont va atreure dos milions de votants a votar de forma il·legal", apunten, recordant que aquesta frase es refereix al referèndum de l'1 d'Octubre.