Nou atac espanyolista contra un espai històric. Aquest cop ha estat a Balaguer, on uns vàndals han fet pintades que fan referència a l'article 155 de la Constitució espanyola  a la façana del claustre de l’entrada a Sant Domènec, segons ha avançat Balaguer Televisió. Les pintades van venir acompanyades d'altres realitzades a les parets del carrer Pere III.

L'alcalde de Balaguer, el republicà Jordi Ignasi Vidal ha condemnat aquesta actuació i ha lamentat la utilització del patrimoni històric per fer aquestes manifestacions tal i com va passar amb el Monestir de Santa Maria de les Franqueses el passat mes de maig. Vidal ha explicat que pròximament es realitzarà la valoració per tal de poder fer la neteja.

El paer en cap de Balaguer ha explicat també que des del consistori s'han posat denúncies cada cop que han aparegut pintades tot i que ha reconegut que la identificació dels autors sempre és complicada. En el cas de Sant Domènec les pintades fen referència a l'article 155 i van aparèixer els dies previs a la celebració de la festa municipal dels anisets que es va celebrar en aquest espai de Balaguer el passat 19 de juny.