Al voltant d'una desena de persones han penjat aquest diumenge al pont romà de Cangas de Onís i durant diversos minuts una pancarta en contra de la visita que els reis d'Espanya i la princesa d'Astúries realitzaran el 8 de setembre, Dia d'Astúries, a Covadonga.

La pancarta, on podia llegir-se 'Asturies nun tien rei' ('Astúries no té rei'), i 'Sobirania i República' busca promocionar la marxa que es realitzarà aquest 8 de setembre des d'Arriondas a Cangas de Onís i que busca sumar totes les expressions republicanes i d'esquerres d'Astúries.

Aquesta marxa, convocada per Lluchando pola Sobirania, començarà a les 11.00 hores a Arriondas per finalitzar a Cangas de Onís a les 13.00 hores amb una concentració i un acte polític.

Segons han informat fonts de la Casa del Rei, l'acte a Covadonga en què participaran les dues filles dels Reis commemorarà els 1.300 anys de l'origen del Regne d'Astúries, els 100 anys de la Coronació de la Verge de Covadonga i els 100 anys de la creació del primer Parc Nacional d'Espanya, el de la Muntanya de Covadonga.