El sindicat majoritari dels Mossos d'EsquadraSAP-FEPOL, ha plantejat una "plantada" en bloc contra la CUP davant les declaracions de la líder de la formació, Dolors Sabater la qual ha demanat "la prohibició dels projectils, la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i la dissolució de la BRIMO" durant una entrevista avui a Els Matins de TV3. 

En un comunicat, el sindicat ha explicat com Sabater ha exigit "un canvi del model de seguretat, la fi de la repressió i la retirada de les acusacions”. Segons ells, la líder de la formació ha "donat per fet una mala praxi policial" i, per aquest motiu, des del cos, s'estan plantejant "fermament la possibilitat de plantar-se".

També han exigit a la conselleria d'Interior "saber quin és el motiu pel qual aquests dies no s’han activat tots els recursos policials necessaris que haurien permès afrontar els dispositius amb majors garanties". 

El sindicat ha qualificat la situació com a "insostenible" i han acusat alguns partits polítics d'irresponsables per "criminalitzar el cos dels Mossos d’Esquadra" i per "ometre la resta amb el seu silenci". També han denunciat el silenci general "de la major part de la classe política".  

Els Mossos denuncien ser l'objectiu de "l'agressivitat desmesurada"

D'altra banda, han explicat que hi ha una falta d’informació, de previsió i planificació en els dispositius d’ordre públic, la qual cosa "ha posat en greu perill els efectius del cos". Quan això succeeix, expliquen, "els agents es converteixen en objectiu principal de l'agressivitat desmesurada, protagonitzada per grups violents", uns grups que, segons ells "es veuen emparats per manifestacions com les de la señora Sabater i el grup que representa". 

 "No volem entendre que aquesta manca de previsió i planificació és conseqüència de pressions polítiques i de manifestacions com les que avui ha realitzat Sabater", han afegit. 

En la mateixa línia, han volgut destacar que "el cos ha fet un gran esforç en buscar mitjans de mediació", però que, a vegades, "davant la impossibilitat de trobar interlocutors vàlids entre els manifestants, l’ús legítim de la força és l’única estratègia possible per restablir l’ordre públic".

Finalment, han exigit eines efectives i útils que garanteixin "la distància amb les masses violentes en els dispositius d’ordre públic, alhora que aquestes es puguin utilitzar amb una total seguretat jurídica". 

Per tant, tot i que són conscients que el cos dels Mossos no té dret de vaga, des del sindicat s'han declarat "coneixedors de la normativa interna" que els regula i han advertit que no poden "garantir que qualsevol dia, les persones membres del cos es plantin en resposta a una situació que no només denigra la institució i posa en risc aquelles persones que la integren, sinó que a més afecta i atempta contra el país sencer". 

 

Imatge principal, efectius policials durant les protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasél a Barcelona / EFE