El politòleg i exregidor del PSC Gabriel Colomé, assessor actualment del ministre Josep Borrell, ha carregat contra la declaració d'independència de Catalunya en un article a Los Angeles Times, i l'ha titllada d'"il·legal i antidemocràtica". L'article és una rèplica a una informació del diari.

"Quan el Parlament català va declarar la independència el 27 d'octubre del 2017, no només la cambra estava mig buida, sinó que la declaració es va fer de forma il·legal. Cap país sobirà del món va reconèixer aquesta declaració, que anava en contra de la Constitució espanyola. A més no hi havia un mandat democràtic. La Constitució espanyola no reconeix el dret a l'autodeterminació o a la secessió de cap de les seves regions, igual que els Estats Units no ho reconeixen als seus Estats. Què pensarien els estatunidencs si la Cambra de Representants de Texas declara la independència, contradient la Constitució dels EUA i no fent cas als advertiments de la Cort Suprema dels Estats Units?", assenyala en l'article.

Los Angeles Times

Segons l'agència Europa Press, Borrell ha incorporat el qui també va ser director del CEO al ministeri, com a assessor a la Direcció general de Comunicació i Informació Pública. Colomé exerceix com a assessor en matèries de comunicació, especialment en diplomàcia pública i per a projectes com el 40è aniversari de la Constitució, en clau exterior.