L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet circular avui almenys tres clips de vídeo per mobilitzar l’assistència a la manifestació de l’Onze de Setembre a Barcelona. Un dels clips anima la ciutadania i els altres dos es dirigeixen als polítics independentistes per a demanar-los que deixin de banda les picabaralles partidistes i s’apleguin en l’objectiu de la independència.

El missatge del clip més institucional apel·la directament els partits independentistes i els seus líders. Presenta moments de les últimes diades, sobre les quals se senten fragments de discursos dels presos polítics Carme Forcadell i Jordi Sànchez quan eren presidents de l’ANC.

“Ara demanem als nostres representants polítics que deixin de banda els interessos de partit i actuïn d’acord amb la transcendència històrica del moment que ara estem vivint, que siguin dignes del poble que els ha votat”, diu el tall de Forcadell de la Diada del 2013, que conclou amb el conegut “President, posi les urnes!”, dirigit a Artur Mas.

La veu de Jordi Sànchez demana als polítics “lleialtat al mandat de les urnes, que siguin valents, que no ens fallin [...]. Reconeguem-nos en la diferència, però treballem units”. L’actual presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, també hi surt demanant als representants electes: “Prioritzeu l’interès col·lectiu al de partit [...], que us torneu a preparar per un altre embat democràtic”.

Ada Parellada i Mireia Boya són les protagonistes d’un altre clip que circula per les missatgeries Telegram i Whatsapp. L’exdiputada de la CUP diu: “Parlem de desobediència civil però també hem de parlar de desobediència institucional i aquesta no hi serà si la gent no tiba des del carrer”. La xef exhorta a “demostrar el nostre apoderament” acudint als actes que convoca l’ANC.

L’Assemblea ha obert una pàgina web per inscriure’s a la manifestació d’enguany a Barcelona.