L'Assemblea ja fa dies que treballa en les mobilitzacions de cara al judici de l'1-O. Les concentracions que tindran lloc a les capitals de vegueria i també a les europees el dia de l'inici del procés judicial, o la proposta de fer una gran concentració a Madrid, són algunes de les idees que se sabien fins ara. Ara, però, l'ANC ha posat sobre la taula una nova proposta. L'entitat sobiranista prepara una mobilització davant els consolats i subconsulats que hi ha a Catalunya pel dia que comenci el trasllat dels presos, segons ha pogut saber El Nacional.

A més, aquell mateix dia també es convocarà una mobilització davant el palau de la Generalitat o davant el Parlament de Catalunya. L'acció té dues potes. La primera, la internacional, que pretén avisar el món que comença el judici, i la segona, la interna, que vol denunciar davant el Govern "que s’enduen els presos i preses per no haver tirat endavant la independència" i que és la que es farà davant de les institucions catalanes. 

Presentació de la campanya, dijous

L'acció s'engloba dins la campanya que s'està preparant l'entitat de cara al judici i que serà presentada aquest dijous, tot i que aquest dimarts ja se n'ha fet un avançament als socis. La campanya vol denunciar el judici però també reivindicar el dret a l'autodeterminació de Catalunya, a més d'internacionalitzar al màxim el procés independentista i que la societat europea s’hi impliqui. 

Segons l'entitat, el judici "no hauria d’existir, perquè no es pot convertir en delicte un dret universal, com és el dret d’autodeterminació". "L’objectiu de la campanya és reivindicar el dret a l’autodeterminació. Un dret universal que vam exercir l’1 d’octubre de 2017, i que està en perill perquè l’Estat espanyol l’està criminalitzant en portar-lo a judici", apunten en aquest sentit. També avisen que aquestes accions no tindran res a veure amb els "actes grocs".

Quines mobilitzacions es faran?

De moment, les mobilitzacions impulsades per l'entitat i ja conegudes són les concentracions que es faran el dia que comenci el judici, que encara no té data però que serà a principis de febrer, a les capitals de les vegueries i també a les capitals europees. També es prepara una manifestació a Madrid uns dies després de l'inici del judici, tot i que tampoc no té data ni emplaçament. 

En aquests moments, l'entitat sobiranista està treballant amb altres entitats i sindicats per tal de coordinar aquestes i altres accions i poder-les dur a terme de forma unitària, tot i que de moment encara no hi ha consens.