El President de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ha fet un tuit on manifesta la crida ciutadana a portar "milers de banderes amb crespó negre i un crit unànim", 'No tenim por', a la manifestació de dissabte a Barcelona contra el terrorisme. Sánchez ha afirmat que aquesta és "la millor resposta a la presència de caps d'Estat", després que s'hagi fet públic que el Rei Felip VI assistirà a l'esdeveniment de la capital catalana.  

Aquesta participació ha generat les crítiques de la CUP i de Podem Catalunya per la suposada complicitat de la monarquia espanyola amb la de l'Aràbia Saudita, considerada una de les fonts principals del terrorisme gihadista. Així mateix, una cinquantena d'entitats, entre les quals s'hi troba Òmnium Cultural,  denuncien la hipocresia d'estats i governs que, mentre els seus ciutadans pateixen els efectes del terrorisme, mantenen relacions amb països que fan costat a l'islamisme radical o participen en el comerç d'armes. 

De blau per la pau

En un comunicat de l'assemblea, l'organització ha insistit a la població que si assisteixen a la manifestació amb banderes, que portin "un llaç negre en senyal de dol", tal i com es va fer en les grans mobilitzacions a París després dels atemptats. També han demanat que, en el cas de portar cartells o pancartes, "que els missatges siguin de sentit positiu, a favor de la pau i la llibertat" i amb el lema 'No Tinc Por'.

A més, des de l'ANC també s'aconsella portar una samarreta de color blau, seguint la crida que han fet més d'un centenar de les entitats cíviques del país: #AnemDeBlau per la pau.