Una declaració signada per 23 membres de l’Assemblea de Parlamentaris del Consell d’Europa reclama que Espanya permeti a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín assumir els seus escons com a diputats al Parlament Europeu i titlla de “molt preocupant” el fet que les autoritats espanyoles “neguen el dret democràtic dels seus diputats”.

El document, sota el títol Salvaguardar els drets democràtics dels parlamentaris catalans, recorda que Puigdemont i Comín són a l’exili i que la JEC els obliga a anar a Madrid per recollir l’acta, la qual cosa provocaria la seva detenció.

Pel que fa Junqueras, destaca que el Grup de Treball de Detenció Arbitrària de les Nacions Unides ha instat el govern espanyol a deixar en llibertat els líders independentistes empresonats.

 

“Fem una crida a les autoritats espanyoles perquè deixin de bloquejar els diputats elegits recentment al Parlament Europeu i donin suport a tots els seus membres elegits per prendre els escons al Parlament”, reclama.

El Consell d’Europa és la més antiga de les organitzacions polítiques de l’Europa Occidental i consta d’un Comitè de Ministres i una Assemblea de Parlamentaris. Els integrants de l’Assemblea són escollits pels estats entre els membres de les seves Cambres.

Entre els signants de la declaració hi figuren parlamentaris d'Alemanya, Islàndia, Albània, Turquia, Noruega, Irlanda, Itàlia, Alemanya, Sant Marino, Holanda, Itàlia, Dinamarca, Finlàndia i Eslovènia.

Carles Puigdemont ha agraït en un tuit el suport.