L'ANC ha anunciat aquest divendres, després de saber-se les acusacions contra els presos de la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, que iniciarà una campanya nacional i internacional per exposar al món "el judici de la vergonya".

La campanya consistirà en mobilitzacions a les principals capitals europees el dia que comencin els judicis de l'1-O, segons ha avançat en una entrevista al 3/24 la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie.

Prèvimanent, havia assegurat aquesta tarda en roda de premsa, que "el que està fent l'Estat és molt greu" i que hi ha una "operació d'estat" que "no té aturador" i que es fa amb l'objectiu de "perseguir l'independentisme". 

L'Assemblea ha assegurat que en els propers mesos es dedicaran a denunciar el procés judicial però també a defensar la independència, ja que ha assegurat que seria l'única manera que els presos siguin lliures. "Ens trobaran alçats i preparats per defensar la independència", ha afirmat. 

Sobre el fet que l'Advocacia de l'Estat no els hagi acusat de rebel·lió, tot i que sí de sedició i malversació fins a 12 anys, ha defensat que no és "cap gest" sinó un "joc de trilers". En aquest sentit, també ha recordat que "el paper de l'Advocacia és irrellevant".