Els comuns no faran un besamans en la seva reunió amb Felip VI. Després de visitar aquest dimecres a la tarda Jordi Cuixart a la presó de Soto del Real, Jaume Asens ha avançat que denunciaran davant del monarca el seu discurs del 3 d’octubre del 2017, i les “responsabilitats polítiques” d’aquell parlament. També li traslladarà la voluntat del president d’Òmnium de rebre a la Zarzuela la plataforma Som el 80%.

El cap de files de Catalunya en Comú serà rebut pel monarca aquest dijous al matí. “Li traslladarem el nostre enuig pel discurs del 3-O, un discurs del a por ellos que va posar en marxa la maquinària repressiva”, ha avançat Asens, que ho ha associat amb les conclusions de la fiscalia comparant l’1-O amb un cop d’Estat. Per altra banda, també li farà saber la feina que s’ha fet a l’Ajuntament de Barcelona per investigar la violència policial de l’1-O i la situació dels presos polítics. 

Finalment, segons ha explicat el líder dels comuns a Madrid, traslladaran al monarca la petició de Jordi Cuixart perquè rebi la plataforma Som el 80%, “per desjudicialitzar el conflicte i trobar una via dialogada”. Juntament amb Gerardo Pisarello, s'ha reunit amb el president d'Òmnium Cultural durant gairebé dues hores.