El president del grup d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha considerat avui dimecres "perfectament plausible" la celebració d'un referèndum sobre monarquia o república abans que acabi l'actual dècada.

En declaracions a RAC1, Asens ha reconegut que en aquest mandat és "pràcticament impossible" que se celebri, ja que "amb aquest PSOE és veritat que és difícil que vegem aviat un referèndum sobre la monarquia", però més endavant "no és impossible".

"En aquesta dècada podria ser perfectament plausible que es produís aquest referèndum, si hi hagués una altra correlació de forces", ha assegurat.

Debat sobre monarquia o república

Segons Asens, el debat sobre monarquia o república "ja està instal·lat" en la societat espanyola, que és "molt més madura, no tolera la corrupció, la impunitat, els privilegis i no entén quina és la utilitat a hores d'ara d'una institució com la monàrquica, tan tacada per la corrupció".

El referèndum, ha dit, "no és imminent" però sí "és una exigència de la ciutadania que s'acabarà imposant pel seu propi pes".

Asens ha qualificat de "decebedores" les explicacions que va oferir ahir dimarts el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre la decisió del rei Joan Carles d'anar-se´n fora d'Espanya: "Va parlar en nom del règim del 78, del bipartidisme, però no en nom del Govern de coalició", ha assegurat.

A més, ha denunciat el "secretisme" al voltant d'"aquesta operació per salvar el soldat Felip" i ha recalcat que "el pacte constitucional s'ha de revisar".