El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Jaume Asens ha defensat aquest vespre en declaracions a Rac1 el recurs que ha presentat el president Carles Puigdemont contra la decisió de la Mesa del Parlament de retirar-li la delegació de vot. "És un recurs que xoca però és impecable", ha assegurat el regidor que és advocat, especialitzat en drets humans.

Asens considera "sòlida" la pretensió de Puigdemont en termes jurídics. "S'ha intentat controlar el Parlament des del despatx del senyor Llarena", ha argumentat Asens que considera que s'ha intentat controlar la cambra catalana "des d'una mirada inquisitiva que realment és un atac a la sobirania del poble de Catalunya".

El recurs de Puigdemont va ser la resposta del president a l'exili davant la decisió de la Mesa, amb els vots a favor d'ERC i PSC, de retirar-li la delegació de vot després que el jutge Llarena va presentar una interlocutòria perquè fos "temporalment suspès" igual com la resta de membres del Govern empresonats.

El recurs ha provocat tensió entre JxCat i els republicans al Parlament davant el que s'ha interpretat com una actuació del president a l'exili contra la Cambra catalana. Això no obstant, Asens assegura que "més enllà de la idoneïtat o no de l'estratègia en termes polítics, l'escrit és solvent" i un pas previ imprescindible per poder acudir al Tribunal d'Estrasburg.