El candidat dels comuns el 28-A, Jaume Asens, ha etzibat que li fa "vergonya" el PSOE que "escup a la cara" a les persones que van defensar les escoles l'1-O. En un acte de campanya a Lleida, el número 1 dels comuns ha retret al PSOE que es posi al costat "del partit de les pistoles" al Tribunal Suprem, en referència a Vox, i ha promès que volen ser al govern precisament per ser al costat de les víctimes de l'1-O.

A més, el candidat ha carregat contra el PSOE i ha advertit que els seus candidats a Catalunya no són ni Meritxell Batet ni Miquel Iceta, sinó que és Josep Borrell. "La proposta que el PSOE té per Catalunya és un full en blanc", ha sentenciat. 

En un acte a Lleida, Asens ha assegurat que el primer que faran si arriben al govern serà demanar disculpes a tots els ferits durant l'1 d'octubre i prohibir les pilotes de goma. També ha afegit que si volen ser a l'Executiu és precisament per "ordenar als advocats" que es posin al costat de la justícia, així com per crear una comissió per "escoltar les víctimes", com asseguren que demana l'alt comissionat de l'ONU.

Al míting de campanya, Asens ha tornat a posicionar la seva candidatura com la que pot fer "canviar el rumb" al PSOE. Així, ha assegurat que si no són forts al govern, els socialistes "miraran a la dreta" i pactaran amb Ciutadans. En aquest sentit, ha assegurat que els comuns són la "garantia" per un govern "d'entesa i d'esquerra de veritat" i per aconseguir una política "de progrés, de canvi i de transformació".