El president del grup parlamentari d'Unidas Podemos al Congrés, Jaume Asens, ha llançat un missatge molt contundent al PSOE després que aquesta setmana, per primera vegada en la legislatura, ambdós socis d'executiu hagin votat en un sentit diferent la llei audiovisual, normativa que va acabar prosperant per l'abstenció del PP. Per a Asens, aquesta discrepància ha suposat una "decepció" i destaca que aquesta ruptura també es va produir amb altres socis que van votar la investidura de Pedro Sánchez. En aquesta línia, el dirigent de l'espai confederal ha fet una crida als socialistes a escollir entre "treballar amb el bloc d'investidura plurinacional, que atorga estabilitat i garanteix una gestió diferent de la del Partit Popular; o mirar cap a la dreta". A parer d'Unidas Podemos, "cada vegada que el PSOE tria la dreta, Feijóo i Abascal són més a prop de la Moncloa".

En l'entrevista al programa 'Parlamento' de Radio 5, Asens ha instat el PSOE a tornar a teixir complicitats amb el bloc d'investidura i, per tant, a "consentir" Unidas Podemos i la resta de socis del govern espanyol. El president d'Unidas Podemos a la cambra baixa ha retret als socialistes "la poca interlocució" que tenen i considera que cal que la comissió de seguiment de la coalició s'ha de reunir més: "Aquesta comissió es reuneix amb poca freqüència, és un senyal que les coses van bé, però perquè vagin millor cal que hi hagi més interlocució en aquest espai que permetin calmar els ànims, de manera que ens sembla oportú que es convoqui aquesta comissió per enfortir la coalició".

Malgrat que ha titllat de "discrepància puntual" el fet que la seva formació s'abstingués en l'aprovació de la llei audiovisual, Jaume Asens ha explicat que van entendre que la normativa s'havia acabat "desnaturalitzant" en passar de ser pactada amb els partits d'esquerra a acabar sent "acordada amb el PP i Ciutadans". El portaveu del grup confederal lamenta que el text final incorpori unes esmenes del PSOE que "aposten per les grans corporacions audiovisuals en perjudici del teixit productiu independent al cinema i la televisió, que ara veuen amenaçada la seva supervivència".

El PSOE demana unitat

Per la seva banda, el portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Héctor Gómez, s'ha adreçat en una entrevista a 'Parlamento' de Radio 5 a Unidas Podemos per demanar-los "unitat" amb l'objectiu de "consolidar el govern de coalició". Aquest missatge es produeix a conseqüència de les diferències en la votació de la llei audiovisual. "Tenim l'obligació de posar-nos d'acord, és important assolir equilibris i punts d'entesa perquè necessitem el suport d'altres forces per poder treballar, és qüestió de treball intern seguir resolent aquestes possibles diferències en matèria de lleis".

Sobre les crítiques per la llei audiovisual, Gómez considera que "la interlocució amb el sector i els grups parlamentaris sempre ha estat ben orientada" i que s'ha intentat "aconseguir el millor text possible". El socialista apunta que cal "contextualitzar el contingut" de la normativa, així com de totes aquelles "mesures complementàries" que aquesta contempla. Davant la possibilitat que s'introdueixin canvis a la llei en el seu tràmit al Senat, com per exemple modificacions en la definició de productor independent que tant ha molestat a Unidas Podemos, Héctor Gómez ha deixat entreveure que no serà així: "La redacció que ha sortit del Congrés compleix l'objectiu prioritari, que és potenciar la indústria audiovisual. Seguirem dialogant no només amb els grups, sinó amb el sector i, a partir d'aquí, implementarem totes les lleis que siguin necessàries".