El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, afirma que s'hauria d'indultar als presos polítics independentistes. "Crec que hi ha raons de justícia, equitat i d'interès públic que així ho exigeixen", afegeix. En una entrevista a la Sexta, Asens ha assegurat que l'indult està "pensat per corregir situacions d'injustícia que s'han produït en els tribunals de justícia i és una facultat que tenen tots els poders executius".

"Si té sentit en algun cas és per aquest", ha insistit. D'altra banda, ha remarcat que és una "obligació" del Consell de Ministres "resoldre-ho en un sentit o un altre": "Tots els indults s'han de tramitar", ha dit. Asens també ha defensat la reforma dels delictes de sedició i rebel·lió com a via per "desjudicialitzar la política" i "desinflamar el conflicte".

"Crec que la sentència desenfoca el delicte i en fa una interpretació creativa no prevista al Codi Penal i això exigeix posar ordre", ha afegit. Asens ha defensat que s'està creant un "clima favorable" per a l'entesa i que no es pot iniciar una taula de diàleg "amb l'altra part a la presó". "Crec que aquest pas –la reforma del Codi Penal- s'ha d'interpretar en una sèrie de passos que estan destinats a permetre desbloquejar el conflicte", ha insistit.

El portaveu d'En Comú Podem també ha criticat que el PP i Vox anunciïn que recorreran l'indult quan encara no s'ha resolt. En aquest sentit, ha recordat que és una obligació resoldre'ls i que els popular també ho van fer en "casos de condemnes greus".