Els més de 4 milions d'euros que el rei emèrit ha pagat a Hisenda han fet aflorar noves tensions en el si del govern espanyol. Després que el president Pedro Sánchez hagi expressat "rebuig" per les "actituds incíviques" de Joan Carles I, el president d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, no ha trigat sortir per corregir les declaracions del líder socialista. "No és incivisme. És criminalitat", ha esmenat Asens a través d'una breu piulada.

El màxim representant dels socis de govern de Sánchez a la cambra baixa ha reiterat d'aquesta manera la seva preocupació per la "passivitat d'Hisenda". "Ens preocupa que davant la passivitat d'Hisenda el rei emèrit pugui esquivar de nou la Justícia regulant un frau milionari a Hisenda", ha expressat a primera hora d'aquesta tarda en una roda de premsa.

Els "tripijocs" de la monarquia

Asens també ha assenyalat que fa només dos dies el rei Felip VI alabava el "comportament exemplar" del seu pare amb motiu del 40è aniversari del 23-F. "És una mala notícia", ha valorat Asens criticant que cada setmana hi ha una nova informació sobre els "tripijocs i polèmiques de la monarquia i la seva presumpta corrupció".

Altres membres de Podemos també han expressat la seva indignació per la nova regularització del rei emèrit. El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, es va referir ahir amb una piulada al suport dels altres partits a la monarquia espanyola. "La pregunta no hauria de ser per què nosaltres no aplaudim certes coses, sinó per què aplaudeixen els altres", ha qüestionat. El ministre de Consum, Alberto Garzón, també ha assenyalat la manca de "fiscalització" en els moviments milionaris de l'emèrit. "Potser durant anys es va aplaudir tant i de manera tan cortesana que després només hi ha hagut ceguesa voluntària davant el que succeïa", ha escrit en un fil a Twitter.

Les tensions entre PSOE i Podemos al govern espanyol

Les noves notícies sobre la Casa Reial no han fet més que evidenciar les ja notòries diferències entre els socis de l'executiu espanyol. En les darreres setmanes, les topades entre socialistes i podemitas no han fet més que créixer amb les protestes contra Hasél i la regulació dels preus del lloguer.

De fet, Iglesias va admetre ahir que "potser arriba un moment que hem de fer una reflexió i diu 'fins aquí hem arribat'". El líder de Podemos va concedir aquest dijous una entrevista al canal Furor TV de la plataforma Twich, on va reflexionar sobre les tensions a l'executiu. “Quan assumeixes que formaràs part d’un govern amb el PSOE, saps que no serà un camí de roses”, va admetre el vicepresident segon del govern espanyol, tot i que va valorar força positivament la cooperació amb els socialistes. "De moment crec que estem aconseguint molt", va defensar.