El president del grup d'Unides Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha denunciat la gravíssima situació a què ha conduït el nou bloqueig del PP a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Asens ha assenyalat com el PP està incomplint la Constitució amb la seva negativa contant a renovar el Poder Judicial. "Només segueix les regles del dret democràtic quan li beneficia i si no les trenquen", ha afirmat a Catalunya Ràdio i ha afegit: "El PP es comporta com un grup mafiós, està fent constantment el mateix xantatge". Per tot plegat, Asens ha remarcat que el PP no és un soci confiable per pactar, quelcom que assegura que la seva formació ja havia traslladat al PSOE. 

Asens ha declarat que el PP ha trobat en la reforma del delicte de sedició l'excusa perfecte. "No ens estranya. Ahir era Podemos, avui la sedició, demà pot ser qualsevol cosa", ha sentenciat. "Feijóo ens pren per idiotes, està intentant legitimar una situació gravíssima", ha remarcat. "Aviat ens hem de plantejar alternatives, no ens podem quedar de braços plegats", ha sentenciat. 

Per la seva banda, Alberto Núñez Feijóo, ha justificat aquest divendres la ruptura de l'acord. "No m'oposo al diàleg sobre el nacionalisme, sinó a compartir els seus criteris sobre l'Estat o la justícia", ha afirmat i ha afegit: "Sé que els ciutadans troben a faltar acord i estic segur que arribarà amb aquest PP i amb un altre PSOE". Feijóo ha responsabilitzat el govern espanyol del fracàs de l'acord, perquè "en plena negociació" l'executiu "ens ha volgut portar a la ruptura" plantejant "la reforma del Codi Penal per beneficiar els independentistes".

 

Sánchez assegura que Feijóo ha cedit

 "A Feijóo li han tremolat les cames, no és autònom", ha afirmat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una conversa informal amb els periodistes que l'han acompanyat a la gira africana i durant una escala a la capital d'Angola. El president espanyol ha afirmat que el líder de l'oposició ja cedit a les pressions del "corrent reaccionari del poder econòmic, judicial i mediàtic" i ha esquinçat l'acord de la renovació de CGPJ.

A més, Sánchez ha insistit a deslligar la reforma del CGPJ de la reforma del Codi Penal, concretament del delicte de sedició. El líder dels socialistes ha afirmat que no pretén renunciar al compromís que va contreure en el seu discurs d'investidura sobre la reforma del Codi Penal i ha recalcat que són dues qüestions que no hi tenen res a veure. Sánchez s'ha mostrat molt molest pel fet que, a més de bloquejar de nou un pacte que estaca enllestit, Feijóo hagi filtrat els detalls de les seves converses.