Jaume Asens ha traslladat al rei Felip VI la seva “preocupació”. En primer lloc, per “l’escenari que es viu a Catalunya”, amb “una possible sentència condemnatòria i el que pugui succeir després”. En segon lloc, per l’oferiment d’abstenció d’Albert Rivera a Pedro Sánchez, que a parer seu “pot representar augmentar la conflictivitat territorial i incendiar Catalunya”. És per això que ha interpel·lat el PSOE i el PSC “perquè escoltin i obeeixin les seves bases, la seva militància, que en el seu dia van rebel·larse contra la cúpula”.

Jaume Asens, portaveu dels comuns a Madrid, ha participat aquest dimarts de la ronda de consultes amb el Rei al Palau de la Zarzuela. Al monarca li ha traslladat que, ara per ara, la seva posició continua sent l’abstenció, i que la posició final serà consensuada amb la resta de confluències. Si hi hagués finalment una entesa entre Pedro Sánchez i Albert Rivera, el dirigent d’En Comú Podem ha explicat que estudiarien el contingut d’aquest pacte i que llavors valorarien si canvien el sentit del vot. El només es podria donar amb un govern de coalició PSOE-Unidas Podemos.

Sobre una hipotètica investidura de Pedro Sánchez amb el suport de Podemos, Asens ha dit que "no tiren la tovallola" a arribar a un acord in extremis amb el PSOE. No obstant això, ha insistit que passa per la coalició que exigeix Pablo Iglesias. Segons el dirigent dels comuns, no s'ha de separar "estabilitat d'investidura". Ha descartat donar suport "gratis" a Sánchez, una opció que ha dit que mai no ha estat sobre la taula.