El jutjat d'Instrucció 1 de Lleida en funcions de guàrdia ha acordat avui arxivar la denúncia presentada per un particular contra el departament d'Interior de la Generalitat pel confinament perimetral imposat des de dissabte passat a la comarca del Segrià pels brots de Covid-19.

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), davant el jutjat s'havia presentat avui una denúncia "per la presumpta comissió d'un delicte continuat de detenció il·legal i un delicte continuat de coaccions contra el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya/Direcció Provincial dels Mossos d'Esquadra de Lleida".

En la citada denúncia es sol·licitava l'adopció de la mesura cautelaríssima consistent en l'aixecament immediat dels controls policials establerts a les carreteres de la demarcació de Lleida i de la resta de poblacions de la comarca del Segrià acordats en virtut d'una resolució per la qual va es acordar restringir la sortida de persones d'aquesta comarca.

El jutjat ha donat trasllat de la denúncia al ministeri fiscal i ha acordat l'arxiu de la causa i la denegació de la mesura cautelar sol·licitada pels motius esgrimits en el seu informe.

La resolució acorda "el sobreseïment provisional de les actuacions i l'arxiu de la causa, així com denegar l'adopció de la mesura cautelar interessada consistent en l'aixecament dels controls policials establerts a les carreteres de la demarcació de Lleida i de la resta de poblacions de la comarca del Segrià acordats amb motiu de l'emergència sanitària de la Covid-19".