El jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona ha arxivat la causa en la qual es va investigar 39 persones, alguns càrrecs electes de la CUP, per les manifestacions amb motiu de la vaga del 8 de novembre del 2017, relacionada amb el procés.

En aquella data, desenes de ciutadans van realitzar marxes lentes per diferents vies a prop de la ciutat de Tarragona, com l'autovia A-27 i l'autopista AP-7 i, segons atestat policial, s'havien comès delictes contra la seguretat del trànsit.

Les 39 persones que van ser investigades estaven imputades per delictes contra la seguretat del trànsit, però el jutge ha arxivat la causa en no apreciar indicis de delicte, segons ha anunciat en una compareixença de premsa l'advocat Carles Perdiguero. 

Es dona el cas que algunes de les persones investigades són càrrecs electes de poblacions de la província de Tarragona, majoritàriament de la CUP i alguns dels investigats van decidir no acudir a declarar davant del jutge, al seu moment, per no reconèixer la “legalitat del sistema judicial espanyol”.

Segons ha explicat l'advocat Perdiguero, la decisió del jutjat d'instrucció de Tarragona era esperada després dels precedents de situacions similars a ciutats com Igualada (Anoia) o Ripoll (Ripollès). 

Perdiguero ha afirmat que “l'escrit de la fiscalia i dels cossos policials no tenia cap base jurídica, sinó que s'intentava una operació de repressió contra persones destacades en la lluita per la república catalana”.