La justícia espanyola ha arxivat aquest dijous la causa contra vuit membres d'Arran que van ser detinguts per la policia espanyola el passat vuit de gener per protestar davant del Tribunal Suprem contra la repressió prèvia a l'inici del judici al procés.

El jutge d'Instrucció 11 de Madrid ha considerat en la seva resolució que "no existeixen motius suficients per a atribuir als investigats la seva participació en els desordres públics" del passat 8 de gener i que l'atestat policial fa una descripció genèrica dels fets.

Ha conclòs que "no hi ha raons que justifiquin la prossecució del procediment contra els investigats, més enllà de meres sospites o conjectures" i ha acordat el sobreseïment provisional del cas.

La intenció de la protesta, segons va explicar una portaveu d'Arran a Europa Press, era buidar el pot de fum i encadenar-se davant del Tribunal com a protesta per l'inici del judici de l'1-O contra el govern de Puigdemont.

El dia de la detenció, els vuit joves van encendre un pot de fum, cosa que va provocar la mobilització d'un ampli dispositiu policial. Després de la detenció van ser traslladats a la comissaria de Moratalaz i els van incautar cartells, més pots de fum, pots de pintura i també cadenes.