El jutjat d’instrucció número 2 d’Olot ha decidit arxivar la causa contra un diputat de la CUP que les passades eleccions generals del juny de 2016 va decidir no presentar-se a la mesa en senyal de desobediència. Hugol Alvira, en aquell moment membre del secretariat Nacional de la formació, no va assistir a la convocatòria que tenia com a president suplent de la mesa electoral a la que havia estat assignat.

Ara la justícia ha decidit arxivar la causa per delicte electoral després que el passat mes de març de 2017 fos cridat a declarar imputat per un delicte que li hauria pogut suposar presó i una sanció econòmica.

A la interlocutòria de la jutgessa Maria Pilar Abella s'ha indicat que "de les circumstàncies i dades exposades en l’escrit de l’atestat i atès que no consta documentada la falta de constitució de la mesa electoral per l’inasistencia del (suplent) investigat, no es pot concloure que hi hagi elements suficients per entendre que estiguem davant d’uns fets constitutius d’infracció penal”.

Des de la formació asseguren que "des de tot moment des de la CUP s’ha defensat que els actes d'insubmissió electoral són actes de desobediència legítims, motiu pel qual rebem amb satisfacció l'arxivament de la causa".