La Fiscalia ha arxivat les investigacions per la seva suposada participació en l'organització del referèndum de l'1-O contra els alcaldes de Reus, Carles Pellicer; Amposta, Adam Tomàs; Torredembarra, Eduard Rovira; Deltebre, Lluís Soler; i Cunit, Montserrat Carreras.

En la resolució d'arxivament, reconeix que no ha pogut acreditar que els alcaldes efectuessin cap actuació, "positiva o omissiva", que incidís en l'obertura de centres municipals durant la jornada.

Per contra, la fiscalia ha enviat als jutjats la causa oberta contra l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós. Segons fonts judicials, el motiu és que un jutjat d'Amposta ja té obertes unes diligències sobre es mateixos fets, arran de l'actuació de la Guàrdia Civil l'1-O al pavelló firal municipal.

Els sis alcaldes inicialment investigats van comparèixer davant Fiscalia entre els dies 21 i 27 de setembre del passat 2018. Tots ells, però, es va acollir al seu dret de no declarar.

Justament ahir dilluns, la fiscalia de Manresa va arxivar les diligències contra l'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega (ERC), per haver donar suport al referèndum de l'1-O. La setmana passada tambés es van arxivar les causes de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras.