El Jutjat 9 de Barcelona ha decidit arxivar la denúncia que la CUP va interposar pel setge policial a la seva seu el passat 20 de setembre. Al·lega que la Policia espanyola “es va limitar a intervenir el material propagandístic en compliment de la instrucció de la Fiscalia, sense que la duració de la intervenció policial es pugui entendre com a delicte”. Des de la CUP, recorden que els agents no tenien ordre judicial. 

La jutgessa no ha acceptat la citació de testimonis dels fets, cosa que demanava l'equip legal de la CUP per "deixar constància del temps que els cossos policials havien estat davant la seu", ja que no constava a l'informe policial d'aquell dia.

A la interlocutòria, la magistrada exposa que dos agents de “la Policia van dur a terme tasques de vigilància de la seu des de les 8h del matí” i emmarca l'actuació policial, per ordres de la Fiscalia, “dins del seguiment que la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona estava realitzant en cerca d'activitats col·lectives i individuals relacionades amb el recolzament a la preparació i celebració del referèndum”.

La CUP denuncia que d'aquesta manera dona validesa a la interceptació de cartells i defensa que el partit no és una "institució" i, per tant, no estaven afectats per la prohibició del Tribunal Constitucional. A més, creuen que la instrucció no s'ha dut a terme "com li pertocaria a un òrgan judicial" davant d'una "clara vulneració dels drets fonamentals dels ciutadans i d'un partit polític".

El dia 20 de setembre, la seu nacional de la CUP al carrer Casp de Barcelona va ser envoltada per agents i cotxes de la Policia espanyola durant més de set hores, tallant la circulació del carrer, intentant accedir dins de la seu sense ordre judicial i requisant material de campanya.