"Ningú no es pot enfadar perquè un partit es digui demòcrata". Amb aquestes paraules, l'expresident del Govern i candidat a la presidència del Partit Demòcrata Català (PDC), Artur Mas, ha provat de treure ferro a la qüestió i ha plantejat a Els Matins de TV3 Demòcrates de Catalunya que no es molesti per les semblances dels noms de les dues formacions i ha assegurat que parlaran amb ells.

Mas ha volgut deixar-los clar que "no hi havia cap voluntat d'imposar el nom" i ha subratllat que, a més, aquest nom no era el que havia proposat la direcció, ni tampoc el que ell havia votat, sinó "el producte d'una feina prèvia" en què hi participaven més de 10.000 persones.

En aquest sentit, la portaveu del Govern, i també candidata a la vicepresidència de PDCNeus Munté, ha posat de manifest a El Món a RAC1 que ella es va posicionar pel nom "Junts per Catalunya" i, tot i que s'ha mostrat comprensible amb la reacció de Demòcrates, els ha fet saber que "tothom ha pogut constatar que no s'ha pres la decisió per molestar ningú". 

Tàndem Mas-Munté

Conscient que ell no és "una figura neutra", i que finalment seran les bases qui decideixin, Mas s'ha reiterat en la seva idea de formar un tàndem entre ell mateix i Munté a l'hora de liderar el nou partit. Una presidència que representi la nova formació de manera quasi simbòlica i que, per tant, se sustenti, també, per una direcció executiva potent diferent als càrrecs de president i vicepresidenta.

Mas, que també ha negat que la portaveu del Govern li hagi posat com a condició que Jordi Turull fos el tercer, ha explicat que l'únic que Munté li ha demanat és no haver de deixar el Govern "perquè ella és una figura molt important". Però, segons les incompatibilitats aprovades pel nou partit, podria ompaginar la vicepresidència del partit amb el càrrec de consellera de Presidència.

Ella, de la seva banda, s'ha mostrat disposada a "poder aportar-hi alguna cosa" perquè, a més, "crec que amb Mas m'hi puc entendre", tot i que no ha tancat cap porta perquè "pot haver-hi una alternativa" i, ara mateix, "s'estan donant per fetes moltes coses". 

Sense tenir res segur, però, el candidat a la presidència de PDC ha assegurat que "si sóc el president, treballaré en la direcció que surti" perquè "sé perfectament que no sóc la renovació, però sí que tinc esperit renovador. Toco de peus a terra".