En mig de la crisi oberta entre PDeCAT i JxCat per confeccionar les llistes electorals del 28-A, l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat que el paper de l'independentisme a Madrid ha de ser el d'"evitar un 155, exigir una proposta positiva per part de l'Estat i defensar el dret a decidir". 

Així ho va assegurar aquest dissabte a la nit al programa FAQS de Tv3, on també va defensar que "si l'Estat posa sobre la taula una oferta i el Parlament manté la independència, la població de Catalunya podria votar sobre les dues opcions". Mas considera que en aquest cas seria una proposta en "positiu" i que el govern espanyol podria "guanyar" enlloc d'intentar fer-ho a través "d'un judici penal".

En la mateixa entrevista, Mas assegura que Jordi Sánchez és també el seu candidat, però recorda que cal un acord entre La Crida i el PDeCAT i que, un cop s'hi arribi, ell estarà a favor de la proposta. 

El Partit Demòcrata (PDeCAT) reuneix aquest matí el seu Consell Nacional de forma extraordinària, a partir de les 10:00 hores a l'Hotel Hesperia Tower de l'Hospitalet, aquest diumenge. Al seu torn, el grup parlamentari de JxCat es trobarà al local que tenia per les eleccions del 21-D (al c/ Jesús) a partir de les 11:00 hores. Dues reunions d'alt voltatge en plena crisi per les llistes de les eleccions espanyoles del 28-A. 

El PDeCAT avalaria que el president de la Crida i del grup de JxCat, Jordi Sànchez, així com presos i "exiliats" com Jordi Turull, Josep Rull i Lluís Puig, encapçalin la candidatura per Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona -respectivament-, però l'executiva del partit exigeix que els números dos -els "efectius"- siguin del PDeCAT. La consellera Laura Borràs sona amb força per ser la 2 de Sànchez, un nom que provoca recels al PDeCAT, fet que va provocar aquest dissabte l'agreujament de la crisi.