Artur Mas ha assegurat que durant l’època en què ell era president de la Generalitat, la policia patriòtica de l’Operació Catalunya “es va arribar a inventar que tenia una filla il·legítima a Madrid a la qual li passava calers cada mes”. En declaracions a ElNacional.cat, Mas ha revelat que “fins i tot van anar a diverses universitats” de la capital d’Espanya a la seva recerca; “a veure si trobaven la filla”. El qui va ser president de la Generalitat entre els anys 2010 i 2016 diu que aquesta invenció demostra “fins a quin punt va arribar la histèria i el paroxisme” dels responsables de l’Operació Catalunya a la recerca de draps bruts per enfonsar la imatge de líders polítics catalans.

🔒 MÉS DOCUMENTACIÓ CONFIDENCIAL: l'autoritat espanyola antiblanqueig va donar informació falsa a Liechtenstein sobre els Pujol i Mas

 

Interior i Hisenda es van inventar un compte a Liechtenstein

Artur Mas ha explicat aquest capítol de la falsa filla il·legítima en una entrevista a ElNacional.cat en què també ha parlat de les noves revelacions que ha publicat el diari. En concret, sobre la falsa informació que la Hisenda espanyola (dirigida pel ministre Cristóbal Montoro) va donar a les autoritats de Liechtenstein. En ella, es va donar a entendre que ell, així com Jordi Pujol i Jordi Pujol Ferrussola, tenien comptes corrents en aquest petit país centreuropeu. En concret, el 2014, la Financial lntelligence Unit (UIF) de Liechtenstein va preguntar als seus homòlegs espanyols si eren certes les informacions periodístiques que s’havien publicat referents a Pujol i Mas. En la seva resposta, en lloc de dir la veritat, el Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac) va respondre que el cas d’Artur Mas és un afer molt rellevant i notori per bé que no hi havia cap investigació ni cap causa judicial oberta. En el correu electrònic al qual ara ha tingut accés El Nacional, el Sepblac afegeix que qualsevol connexió entre Mas i Pujol Ferrussola “seria de gran interès”. Per cobrir-se les esquenes, les autoritats espanyoles demanen que la informació només circuli pels canals dels serveis d’intel·ligència i que en cap cas es difongui a les autoritats judicials. Liechtenstein mai va trobar cap connexió entre Mas i Pujol Ferrussola.

📝 Més episodis de la investigació: les notes de la policia patriòtica mostren la cuina del setge a Trias i l'intent de tapar l'escàndol

 

“En 67 anys, ni un problema amb Hisenda”

Davant de la publicació dels documents que demostren aquest muntatge per part de la cúpula policial i governamental, Artur Mas diu que sent una “absoluta indefensió”. L’expresident recorda que no ha tingut “mai cap problema amb hisenda”. Mai: “Tinc 67 anys. He estat 40 anys en el mercat laboral i professional i mai he tingut cap problema”. Artur Mas recorda que a la seva dona, Helena Rakosnik, també la van perseguir amb una investigació tant a ella com a la seva família. A la mateixa entrevista, el qui va ser líder de CiU durant l’inici del Procés demana que si "es demostra que hi havia gent que cometien aquests delictes des del cor central de l'Estat i des de la policia mateixa, s’arribi fins al final, caigui qui caigui. Tot això ha de tenir conseqüències penals". Mas avança que encara falta per veure "totes les conseqüències i ramificacions" de l’Operació Catalunya i anticipa que "seran molt més greus del que la gent a priori es pensa".
 

 

Mas i la petició de Pedro Sánchez d'"arribar fins a les últimes conseqüències": "Me'l vull creure"

Després de la publicació d'aquests papers secrets que deixen en evidència el govern del PP amb Rajoy al capdavant, Pedro Sánchez ha assenyalat que "cal arribar fins a les últimes conseqüències" en les comissions d'investigació que hi ha sobre aquesta qüestió al Congrés dels Diputats. El president del govern espanyol ha afegit que "cal esclarir un dels fets més lamentables i vergonyosos de la història democràtica del nostre país". Sobre aquestes declaracions, el 129è president de la Generalitat ha indicat que es vol "creure" Sánchez: "Vull entendre que és una persona... que és un demòcrata, que li preocupa la democràcia i que vol que el país que ell representa —que és Espanya— pugui ser un país homologable als millors estats de dret a escala europea —que no ho és, òbviament, perquè si no, aquestes coses no passarien o si passen, tindrien conseqüències—. Vull creure que ell hi ajudarà".

🔍 Tota la investigació d'ElNacional.cat sobre els Papers de l'Operació Catalunya

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!