L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha assegurat aquest dimarts que la detenció d'una membre dels CDR i l'acusació de terrorisme mostren, "com tantes altres actuacions de l'estat espanyol", la "desproporció total i absoluta". En declaracions a l'ACN des de Lille (França), on participa en una conferència, Mas ha defensat que les "actituds" dels tribunals a diferents països europeus estan "tombant" les posicions espanyoles i això hauria de servir, segons ell, perquè a l'Estat "s'aprengués la lliçó de no cometre més accions desproporcionades".

"Però sembla que en lloc d'aprendre insisteixen en el que és evident que és un error", ha lamentat. Sobre el ple d'investidura, Mas ha expressat que "en aquest moment cal respectar la iniciativa del mateix president Puigdemont" i acceptar la proposta de candidats alternatius."Del que es tracta ara és que es compleixin unes mínimes normes de funcionament democràtic a l'estat espanyol perquè Jordi Sànchez pugui ser investit", ha afegit l'expresident.

Mas ha valorat que els "moviments" per part de Puigdemont s'estan fent "en la línia correcta" per intentar investir un candidat "que reuneixi els vots de la majoria". En aquest sentit, ha recordat que el mateix Puigdemont ha proposat Sànchez després de les "dificultats" per investir Jordi Turull i coincidint amb la resolució de l'ONU que demana garantir els seus drets polítics."Finalment, traduir el resultat d'unes eleccions, respectar-lo vol dir això, que el mandat dels electors es pugui dur a terme", ha conclòs.

"Deixem que ell (Puigdemont), en funció del que està passant, acabi de moure aquestes peces", ha insistit preguntat per si el 130è president ha de ser el candidat a la investidura. En declaracions a l'ACN, Mas ha assegurat que està "absolutament d'acord" amb la proposta de Sànchez i l'ha descrit com un home "amb el cap molt clar, experiència i caràcter".