El col·lectiu Artistes de la República instal·larà diversos vàters a Manresa per seguir el discurs del Rei el proper 24 de desembre. Segons ha explicat a l’ACN Marc Sellarès, membre del col·lectiu, la intenció és que dins dels sanitaris s'hi col·loquin ràdios que emetran en directe les paraules de Felip VI.

Amb aquesta acció, que es durà a terme a la cèntrica plaça de Crist Rei, els organitzadors volen mostrar el seu rebuig a la monarquia "com a hereva del franquisme i a l'estat espanyol que no respecta els drets fonamentals", ha explicat Sellarès, tot afegint que també vol servir per exigir "la llibertat dels polítics que són a la presó, a l'exilio, i la llibertat d'expressió". La protesta arrencarà tres quarts de nou del vespre i és oberta a tothom. A banda de l'acció, hi haurà música a càrrec d'alguns dels Músics per la llibertat, coca i vi calent pels assistents.

L’acció s’inspira en la iniciativa duta a terme per l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, el passat 1 d’octubre a Olot. El col·lectiu va col·locar diversos altaveus per diversos punts de la ciutat de manera que, des de les clavegueres, es va poder sentir tres locucions corresponents a tres moments entorn de l’1 d’octubre de l’any passat.