Rock Black Block, l'autor del mural demanant la llibertat del raper Pablo Hasél i denunciant la corrupció del rei emèrit Joan Carles I, nega que hagi pintat res allà on l'ajuntament de Barcelona va decidir esborrar la seva obra. De fet, admet que el govern d'Ada Colau ha contactat amb ell per aturar la polèmica que els ha posat en el centre de la diana per la censura practicada contra aquesta pintura, però ell ho descarta: "El regidor Marc Serra m'ho va demanar i, juntament amb els altres companys artistes, hem decidit que no volem formar part de cap campanya electoral", en declaracions a ElNacional.cat.

Els comuns han demanat disculpes després de que, en menys de 24 hores des de que l'artista va pintar aquesta obra en un mur habilitat per a grafitis, una brigada de la neteja municipal i la Guàrdia Urbana esborressin únicament aquesta obra. Demanen disculpes i asseguren que investigaran els fets perquè, segons ells, no en sabien res. Sigui per censura o inoperància interna del consistori, Rock Black Block, l´únic que espera és que les paraules no quedin "en una declaració d'intencions i s'arribi fins el final".

Imatges falses

En les darreres hores, han circulat diferents imatges a través de twitter i Rock Black Block assegura que forma part del photoshop que alguns han practicat per difondre una imatge que no correspon amb la realitat. La que més real sembla és la d'un petó entre l'emèrit i Colau, totalment falsa. Ara, l'artista obre la porta a tornar a pintar el que vulgui quan ell vulgui: "Hi haurà una nova convocatòria i nosaltres seguirem la nostra pròpia agenda", en cap cas la dels polítics. Des dels comuns de Colau tenen interès en tornar a veure l'obra de forma immediata però Rock Black Block no es vol sentir instrumentalitzat "parlant ni amb un regidor ni amb cap mitjà de comunicació". 

De tot plegat, la part positiva que en treu l'artista és la "campanya de solidaritat" que s'ha donat i reitera que, el problema principal és una "manca de llibertat i drets a tot l'Estat". També recorda que, aquesta setmana, el raper Pablo Hasél pot ser detingut i anar a la presó. Justament, abans de la polèmica del mural, Rock Black Block també va col·laborar amb Hasél en un vídeo on aquest denunciava la seva situació mentre l'artista pintava al darrere. Colau va convocar una reunió d'emergència quan va disparar-se la polèmica i s'ha obert una investigació. L'artista no en té prou amb això i confia en la "bona voluntat perquè vagin més enllà, investigar vulgui dir prendre accions i noves mesures".