“No ho havia fet ni el senyor Aznar”. D’aquesta manera ha reaccionat la portaveu del Govern, Elsa Artadi, a la decisió del ministeri de l’Interior de no autoritzar l’escorta del president Torra a acompanyar-lo a Brussel·les. Des de les portes del Tribunal Suprem aquest dimarts, la consellera de la Presidència ha denunciat el que considera una decisió “irresponsable i que posa en risc la seguretat del president de la Generalitat”.

En aquest sentit, Elsa Artadi ha lamentat que es tracta d’una mesura “sense precedents” que arriba després que els partits independentistes hagin tombat els pressupostos de l’Estat i abocat Sánchez a eleccions. “És una reacció de venjança”, ha criticat.

Per altra banda, la portaveu de l’executiu també ha carregat contra el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, per vetar una conferència dels presidents Puigdemont i Torra, “mentre permet que Vox, un grup extraparlamentari, faci una conferència enmig d’una contesa electoral”. Ho ha qualificat de “vergonya”.

Acompanyada del conseller Damià Calvet, Artadi ha tornat a “denunciar el judici de la vergonya” a pocs metres del Tribunal Suprem, on aquest dimarts declararan Raül Romeva i Jordi Turull.