La portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, s'ha posicionat sobre la polèmica sobre Jordi Sànchez i el fet que la Junta de Tractament de la presó de Lledoners hagi desestimat que pugui treballar a la Crida a través del 100.2. Artadi ha qualificat als micròfons de Ràdio 4 la decisió "d'injusta" i ha afegit que des del Departament de Justícia s'ha anat més enllà de la sentència de l'1-O. Tot i així, ha evitat assenyalar directament la consellera de Justícia, Ester Capella, i ha dit que cal veure què ha passat i què ha fallat. De fet, ha apuntat que en el passat el Suprem ha amenaçat funcionaris i que no se sap si aquest cas està vinculat a "un tema de pors que hagin pogut tenir funcionaris".

De fet, segons Artadi, és inconcebible que se li digui que no pot treballar en una entitat privada que està en línia del que Sànchez ha fet en el passat. I ha recordat que la Crida no és un partit polític.

Preguntada per si aquest tema té a veure amb la tensió entre JxCat i ERC, ha respost que vol pensar que no hi ha "cap intencionalitat" per anar en contra de Sànchez. "Em nego a pensar que té a veure amb partidisme", ha conclòs.

Mobilitat entre regions

En relació a la gestió de la crisi pel coronavirus a la ciutat de Barcelona, Artadi ha lamentat que el govern municipal no tingui un full de ruta ni un pla per a la reactivació econòmica com ja tenen, segons ha dit, diverses ciutats catalanes. En aquest context, ha denunciat falta de lideratge per part de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Preguntada per si és partidària de permetre la mobilitat entre la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana, Artadi ha dit que qui ha de tenir l'última paraula és el Departament de Salut i que s'ha de mirar que aquesta qüestió "no tingui càrrega política ni sigui un focus de tensió entre administracions".