La regidora electa de l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha confirmat que anirà a Soto del Real amb Ernest Maragall per reunir-se amb Quim Forn, que era el cap de llista de JxCat a l'ajuntament de Barcelona. 

Elsa Artadi ha deixat clar que la intenció de la seva formació és treballar i pactar amb ERC per "un govern bipartit". Segons la regidora electa, el seu govern ideal passaria per un consistori amb Maragall d'alcalde i la presència de JxCat: "JxCat no només ha d'acompanyar Ernest Maragall al govern, hi ha de participar", ha apuntat.

D'altra banda, el pacte que Artadi descarta rotundament és amb el partit d'Ada Colau: "Colau ja va descartar un govern amb nosaltres, tenim models de ciutat diferents amb els comuns", a més ha recordat que l'alcaldessa en funcions ja va descartar en el seu moment "un govern a tres bandes (JxCat, ERC i comuns)".

Artadi ha aprofitat per alertar ERC i recomanar-li que no pacti amb els socialistes de Jaume Collboni: "Em semblaria molt sorprenent que ERC intentés pactar amb els socialistes del 155".

"Hi ha hagut molt vot útil en aquestes eleccions"

JxCat ha perdut quatre regidors en aquests darrers comicis i Artadi ho ha atribuït al vot útil: "Hi ha hagut molt vot útil de l'independentisme, que ha optat per la llista més votada; molta gent ha votat Puigdemont a Europa i Maragall a l'ajuntament", ha conclòs.